Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

tomatmarineradsill (haring gemarineerd in tomatensaus)

Aantal personen: 4

Ingrediënten

2 grote zoute haringen (± 600 gr) of 4 haringfilets
(± 450 gr)

voor de marinade:
2 eetlepels wijnazijn
3 eetlepels olie
1 eetlepel water
4 eetlepels tomatenketchup of chilisaus
1 eetlepel suiker
8 witte of zwarte peperkorrels
1-3 eetlepels sherry

garnering:
3 eetlepels fijngesnipperde rode ui
3 eetlepels geknipte dille

Bereiden

Fileer de haringen, of vraag uw vishandelaar dit voor u te
doen.
Snijd de filets in 2 cm brede stukken en leg ze zodanig in een
schaal dat het lijkt of ze nog 1 geheel zijn.
Vermeng de ingrediënten voor de marinade, giet de
marinade over de haringen en strooi de ui erover.
Laat de haringen enkele uren (liefst een hele nacht) in de
marinade liggen.
Strooi de geknipte dille vlak voor serveren erover.
(koel bewaren).

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kruidige visschotel
Gebakken lekkerbekjes
Zalmsauce
Visschotel met makreel en garnalen
Aardappelvisragout (magnetronrecept)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes